Milyen támogatást vagy hitelt kaphatok egyedülálló szülőként 1 gyermekkel?

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!
Hajnalka

Kedves Szakértő!

A kérdésem az lenne, hogy milyen támogatást vagy hitelt tudok igényelni? 28 éves vagyok, 6 órás munkában dolgozom kötetlen munkaszerződésben. Van egy lányom, 9 éves.
Válaszát előre is köszönöm.

Az ország bármely településén elérhető a CSOK Plusz, ami egy kamattámogatott kölcsön, mely a jövőben legalább egy gyermeket vállaló házaspárok számára biztosít finanszírozást.

Ha egyedülállóként, nem preferált kistelepülésen kíván lakást vásárolni, akkor piaci kamatozású lakáshitel igénylésére lenne lehetősége. A hitelképesség megítéléséhez bővebb információkra lenne szükség (igazolt nettó jövedelem, esetlegesen meglévő hitelek törlesztőrészlete, megvásárolni kívánt ingatlan értéke, területi elhelyezkedése, stb.). Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, küldje el online ajánlatkérését.

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Hajnalka,

meglévő gyermek után 2024-ben a falusi CSOK, mint vissza nem térítendő állami támogatás érhető de, de csak preferált kistelepülésen. A preferált kistelepülések listáját IDE kattintva tekintheti meg.
Amennyiben nem preferált kistelepülésen található a célingatlan, akkor vissza nem térítendő támogatást nem tud igénybe venni.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple