Mennyi most a törlesztője egy 20-40 millió forintos lakáshitelnek? Mutatjuk a legkedvezőbb ajánlatokat!

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 5 perc

Az ingatlanvásárlás a legtöbbek életében egy komoly mérföldkő és a megfelelő finanszírozás megtalálása kulcsfontosságú döntés, hiszen hosszú éveken, évtizedeken át cipeljük a vele járó anyagi terheket. Ha éppen lakáshitel felvétel előtt állsz, kíváncsi vagy a jelenlegi kamatkondíciókra, törlesztőkre és egy kedvező hitelajánlatot keresel, akkor olvasd el ezt a cikket. Összehasonlítottuk és mutatjuk a jelenlegi legkedvezőbb ajánlatokat 20-40 millió forintos lakáshitelösszegekre!

Kulcs, kilincs, ház formájú fém kulcstartó, kinyitott fehér ajtó. Bent kisbútorok, költöztető dobozok látszanak.

Ilyen kondíciókkal kaphatsz most 20 millió forint lakáshitelt

Egy lakásvásárlás sok kiadással jár, különösen, ha hitel segítségével valósítod meg. Ahogyan azonban az adásvételben közreműködő ügyvéd díja vagy a költözéssel járó kiadások optimalizálhatók, úgy az is teljesen életszerű, hogy a hiteleden takarítasz meg. Egy tudatosan választott, kedvező lakáshitellel ugyanis mind a havonta fizetendő törlesztőrészleteken, mind pedig a teljes visszafizetendő összegen sokat spórolhatsz.

Elsőre biztosan nem gondolnád, de a bankok hitelajánlatai között jelentős eltérések vannak. A havi törlesztőkben – hitelösszegtől függően – több ezres, akár tízezres, a teljes visszafizetendő összeget tekintve pedig sokmilliós különbségek is lehetnek az egyes hitelkonstrukciók között. Jól fontold meg melyiket választod, ehhez adunk most támpontokat! 

Lakáshitel kapcsán általában a legfontosabb döntési paraméterek, hogy mekkora a hitel kamata, THM-je és mekkora lesz a törlesztő, vagyis milyen kiadással kell havonta számolni.

Ezek alapján sorrendeztük a jelenleg elérhető legkedvezőbb 20 milliós hitelajánlatokat. Már a top5 ajánlat között jól látható eltérések vannak.

Mennyi most a törlesztője egy 20 milliós lakáshitelnek?

Ezek a legkedvezőbb 40 milliós lakáshitelek most

Még szembetűnőbb eltéréseket találsz egy 40 milliós hitelösszegnél. A visszafizetendő lehet akár 4 millióval is kevesebb, ha körültekintően választasz.

Mennyi most a törlesztője egy 40 milliós lakáshitelnek?

Nemcsak a kamat és a THM lehet szempont 

Természetesen a hitel kamata és THM-je az első, amit a lakáshitel kiválasztásakor megnézel, de emellett számos olyan tényező van, amelyet érdemes figyelembe venned, mikor meghozod a döntést. Mutatjuk, miket fontolj még meg.

  • Közvetítőn keresztül olcsóbb lehet a hiteled!

A legkényelmesebb és mégis egyben a legolcsóbb megoldás lehet, ha hitelszakértő segítségével intézed a hiteled. A szolgáltatás díjmentes és amellett, hogy rengeteg időt spórolsz majd az ügyintézéssel, a partneri kedvezményeknek köszönhetően jóval kedvezőbb ajánlatot kapsz, mintha besétálnál egy bankfiókba és önállóan intéznéd a hitelfelvételt.

MBH lakáshitel kamatkedvezmény

Ha további részleteket szeretnél az ajánlattal kapcsolatban, akkor töltsd ki ezt az űrlapot!

  • A kamatkedvezmények össze is vonhatóak!

Találkozhatsz olyan ajánlattal is, amikor a különböző kamatkedvezmények összevonhatóak egy hitel esetében, például:

  • partneri kedvezmények, mint a hitelközvetítőn keresztül igényelt hitelre adott kamatkedvezmény
  • a jövedelem bankhoz utalására adott kamatkedvezmény
  • hitelösszeg nagyságára adott kamatkedvezmény
  • hitelhez kötött biztosításra nyújtott kamatkedvezmény
  • egyéb banki szolgáltatások igénybevétele kapcsán adott kamatkedvezmény

Az MBH Bank hitelközvetítő partnerünkön keresztül igényelhető egyedi lakáshitel ajánlatában összevonhatóak a kamatkedvezmények.

  • A kezdeti költségek is számítanak!

Az akciósan elengedett vagy visszatérített kezdeti költségekkel is sokat megspórolhatsz. Leggyakoribb, hogy a bank kifizeti helyetted vagy visszatéríti az értékbecslés, a tulajdoni lap vagy például a közjegyzői okiratba foglalás díját. 

  • Az előtörlesztés lehet ingyenes!

Ha esélyes, hogy később egy nagyobb összeget betörlesztesz vagy még a futamidő lejárta előtt kifizeted a teljes hiteled, akkor számítanak az előtörlesztésre vonatkozó kondíciók is. Nem ritka ugyanis, hogy ingyenes előtörlesztési lehetőséget nyújt egy bank a hitel mellé, ami a betörlesztett összegtől függően akár százezres nagyságrendű megtakarítást is jelenthet számodra.

  • A bírálati szempontok bankonként eltérhetnek!

Korántsem biztos, hogy ugyanarra a jövedelemre és ingatlanfedezetre minden bank ugyanannyi hitelt ad. Sőt, előfordulhat az is, hogy az egyik pénzintézet a saját belső hitelbírálati szempontjai alapján hitelképesnek minősít, míg a másik nem. Sok pénzt és időt spórolhatsz meg, ha egy tapasztalt hitelszakértőhöz fordulsz, aki ismeri az egyes bankok hitelezési gyakorlatát. Tudtad, hogy a szolgáltatás díjmentes?

Összegzés

A lakáshitel egy hosszú távú adósság, így még egy aprónak látszó különbség is összeadódik és a teljes futamidőt tekintve jelentős összegeket halmoz fel. Éppen ezért soha ne az első szembejövő ajánlatot válaszd, hanem a saját szempontjaidnak, anyagi mozgásterednek megfelelően hozd meg a döntésed. A pénzügyi lehetőségek mellett sokszor az idő is egy szűk keresztmetszet, hiszen a teljeskörű, minden részletre kiterjedő tájékozódás sok időbe telhet. Ehhez azonban bármikor igénybe vehetsz díjmentes szakértői segítséget, csak egy kötelezettségmentes visszahívást kell kérned:

chatsimple