Hogyan csökkentheti az autó árát negyedére egy hitelközvetítő?

money.hu
money.hu
Olvasási idő: 2 perc

A money.hu hiteltanácsadói az ügyfeleknél gyorsabban látják át a hitelfelvételi lehetőségeket. Boruzs Balázs tanácsadónk hitelcserét ajánlott az őt új személyi kölcsön felvételének szándékával felkereső ügyfelének. Ezzel úgy sikerült megvásárolni a kiválasztott autót, hogy közben az eredeti tervekhez képest 20 százalékot meghaladó mértékben csökkent az ügyfél havi törlesztőrészlete. Nézzük a történetét!

Kell egy kocsi

Egy korábbi ügyfelem megkeresett, hogy sürgősen személyi kölcsönt szeretne igényelni, mert autót vásárol és már lefoglalta azt. Mindössze egy, az első, közös ügyletünkből származó személyi hitele volt, a felvett 1,2 millió forintból mostanra 762 ezer forintnyi tartozás állt fenn, a hátralévő futamidő még 5 év volt. 

A gépkocsivásárláshoz 800 ezer forintra lett volna szüksége, ezt az összeget is 5 éves futamidőre vette volna fel, így a két kölcsön közel azonos időben járt volna le.  A két hitel együttes törlesztőrészlete körülbelül 44 500 forint lett volna. 

Hitelcserére gondolt már?

Azt javasoltam ügyfelünknek, hogy ne 800 ezer forintot igényeljen most, hanem 1,6 millió forintot, amiből az autóvásárlás mellett a régi hitel kiváltása is megtörténhet. A magasabb összeg miatti kedvezőbb kamatsávba jutott a hitel, ráadásul az új kölcsön kedvezőbb kamatozású volt, mint a kiváltott. Ennek köszönhetően az 5 éves futamidőre felvett 1,6 millió forintos kölcsön törlesztőrészlete 34 500 forint alatt maradt. 

Boruzs Balázs hitelközvetítő
Boruzs Balázs foto: money.hu

A kocsi háromnegyede „visszajön”

Így az ügyfelünk azon túl, hogy havonta 10 ezer forintot spórol a következő 5 évben, ami összességében 600 ezer forint – szóval az autó árának háromnegyedét „nyertük” vissza neki. Ráadásul, mivel kerek összeget vett fel, így még a gépkocsi átírásának költségeire is jutott a felvett összegből, még egy kis "költőpénze" is maradt.A hitel lezárásában is személyesen tudtam segíteni, a partnernek így nem kellett emiatt külön bankba mennie és sorban állnia. Az ügyfél ezért is hálás volt, de legfőképp azért, mert elmondása szerint eszébe sem jutott volna a számára komoly megtakarítást hozó hitelcsere, ráadásul egyedül nem tudta volna ilyen gyorsan lebonyolítani az ügyletet. Azóta több ismerősének ajánlotta a money.hu szolgáltatásait. A legjobb ajánlólevél pedig egyértelműen az, ha olyan ügyfél ajánl valakinek, akinek nem csak időt, hanem pénzt is spórolhattunk.

Borítókép: Getty Images

chatsimple