A CSOK Plusz hitelhez mindkét fél részéről szükséges munkaviszony?

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!
Bianka

Kedves Anikó!

Az lenne a kérdésem, hogy a CSOK+ támogatást két gyermek vállalásával megkapjuk-e a férjemmel, ha nekem jelenleg nincs keresetem munkahely hiánya miatt, de a férjem havi nettó jövedelme 650.000 Ft? Ő 5 éve stabil tagja a cégnek.
Szóval szükséges-e, hogy mind a két félnek legyen munkaviszonya, keresete?
Illetve még ami kérdés, hogy egy 35 millió Ft értékű ház vásárlásáról lenne szó, ami ugye több, mint a felvenni kívánt támogatás 80%-a, így ez esetben a felvehető összeg maximum 28 millió Ft lehet, jól tudom?

Válaszát előre köszönöm!

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Bianka,

amennyiben a jövedelemvizsgálat alapján férje jövedelme elegendő a CSOK Plusz hitelfelvételhez, akkor nem jelent problémát, hogy Ön jelenleg nem rendelkezik jövedelemmel. Törvényi előírás alapján megfelelő, ha az igénylők nettó jövedelmének – 600.000 Ft-ot elérő jövedelem esetén – 60%-ába belefér a CSOK Plusz és az esetlegesen meglévő egyéb hitelek törlesztőrészlete. A jövedelemvizsgálat eredményét ugyanis ezek a tényezők is befolyásolják. Meghatározó, hogy van-e bármilyen meglévő kölcsönük, akár ki nem használt hitelkeretük a bankszámlához kapcsolódóan vagy hitelkártyájuk.

A maximálisan felvehető hitelösszeg meghatározásánál nemcsak az ingatlan forgalmi értéke számít, hanem az is, hogy az ingatlan hol található helyileg. Törvényi előírás alapján az ingatlanfedezet forgalmi értékének maximum 80%-a – meghatározott feltételek esetén akár 90%-a – vehető fel, de az egyes bankok belső szabályzataik alapján szigorúbban is eljárhatnak.

Ha megtalálták már a konkrét ingatlant, amit megvásárolnának, akkor kérjük, küldjék el online ajánlatkérésüket és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple