A falusi CSOK minden 5000 fő alatti településen igényelhető?

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!
Emese

Kedves Anikó!

Két gyermeket nevelő egyedülálló anya vagyok, akinek a házasságából a volt férjjel közösen egy lakáshitel fizetője is vagyok. (a volt férj a hitel tulajdonosa, de én fizetem). Szeretném a házunkon a tető végleges rendbetételét (2022-ben ki lett cserélve, de nem lett teljesen megcsinálva), az eresz felrakását és a tető kijavítását, ami miatt a ház falai áznak, és belül megjelent a penész is újra a házban. Illetve a tető kijavítása mellett szeretném a külső falazat szigetelését is.

Erre megfelelő lehet a CSOK? Nem szeretnék, és nem is hiszem, hogy vállalhatnék még hitelt a fizetésemre, elsősorban a támogatás érdekelne, hogy csak a támogatást igénybe tudnám-e venni a két gyermekemre. Kistelepülésen falun élünk, meglévő házra, be vagyunk jelentve az ingatlanba a két gyermekkel. Tudomásom szerint 5000 fő alatti kistelepülés.

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Emese,

a falusi CSOK nem minden 5000 fő alatti településen vehető igénybe, csak falusi CSOK által preferált kistelepüléseken, ezért meghatározó, hogy konkrétan melyik településen található az ingatlan.

A preferált kistelepülésekről és a jogosultsági feltételekről további információ: Falusi CSOK feltételek, igénylés

Amennyiben a település szerepel a preferált kistelepülések között, kérjük küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple