A gyermek hány éves koráig igényelhető a CSOK?

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!
Ferenc

Tisztelt Szakérő,

Van 3 gyermekem. 02.18-án tölti a 25 életévet.
Szeretnem kihasználni használt ház vásárlására a támogatást.

Köszönettel.

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Ferenc,

meglévő gyermekek után jelenleg a falusi CSOK érhető el, ami használt lakásvásárlással egybekötött felújításra és/vagy bővítésre, valamint új, egylakásos lakóépület építésére, illetve vásárlására használható fel. A támogatás azonban nem érhető el az ország bármely településén, csak a falusi CSOK által preferált kistelepüléseken. A településlistát IDE kattintva tekintheti meg.

A falusi CSOK keretében 3 gyermek után maximum 15 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás érhető el oly módon, hogy ennek maximum az 50%-a (7,5M Ft) használható fel a használt lakóingatlan vételárának kiegyenlítésére, a fennmaradó összeg pedig az ingatlan felújítására és/vagy bővítésére. Ez utóbbi munkálatokról benyújtott számlák 27% ÁFA tartalma is visszaigényelhető maximum 5M Ft összegben. A falusi CSOK-hoz kapcsolódóan támogatott hitel igénylésére is van mód. Ennek összege 3 gyermek esetén maximum 15 millió forint, melynek kamata 3%.

Adott esetben a 3 gyermekre vonatkozó falusi CSOK kérelem benyújtására addig van lehetőség, míg a legnagyobb gyermek be nem tölti a 25. életévét.

További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple