Falusi CSOK esetén van a hasznos alapterületre vonatkozóan felső korlát?

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!
Krisztina

Jó estét kívánok!

Érdeklődni szeretnék, hogy falusi csok korszerűsítésre megfelel-e egy 200 nm-es ház, amiben víz, villany, fürdőszoba és központi fűtés kialakítását szeretnénk igénybe venni. Működhet-e vagy túl nagy lenne és nem férne bele a 7,5 millió korszerűsítésbe? Már 1 meglévő gyermekünk van és 2-t vállalni szeretnénk még. A házban előtte központi kandallóval fűtöttek minden helyiséget, de ez már nincs meg.

Válaszát előre is köszönöm.

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Krisztina,

a korszerűsítendő ingatlan hasznos alapterületét tekintve nincsen korlátozás, tehát 200 m2-es lakóház korszerűsítéséhez is van lehetőség falusi CSOK-ot igényelni. Az elvégezni kívánt korszerűsítési munkálatokról költségvetést kell készíteni. A hitelintézet által elfogadott költségvetés legalább 70%-át számlával kell igazolni. A falusi CSOK mellett a benyújtott számlák 27% ÁFA tartalma szintén visszaigényelhető. Amennyiben a falusi CSOK támogatás és az adó-visszatérítési támogatás összege nem fedezi a teljes bekerülési költséget, van lehetőség falusi CSOK hitel igénylésére is 3% kamattal.

A falusi CSOK további jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük küldje el online ajánlatkérését.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple