Hitelfelvételhez kell közüzemi számla?

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!
Zoltán

Tisztelt szakértő!

Szükségem lenne körülbelül 600 000 forintra, egyelőre még nem döntöttem el, milyen hiteltípus lenne megfelelő számomra. Arról szeretnék érdeklődni, hogy befizetett számlák bemutatása még mindig szükséges-e a hiteligényléshez. Albérletben lakom ugyanis, és attól tartok, hogy amiért nem az én nevemre jönnek a számlák, így nem tudnék eleget tenni ennek a követelménynek. Mi a teendő abban az esetben, ha a lakás tulajdonosának a nevére érkeznek a számlák, és bár én fizetem be azokat, mégsem az én nevemen vannak?

Tudnának esetleg olyan hitelkonstrukciót ajánlani, amihez egyáltalán nem szükséges közüzemi számla bemutatása?

Jövedelmem egyébként 146 000 forint, tehát úgy gondolom, egyéb akadály nem állna az ingatlan fedezet nélküli hitelfelvétel elé.

Köszönöm a tájékoztatást!
Zoltán

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Zoltán!

Nem minden pénzintézet kéri a közüzemi számlát hiteligényléshez. Ha mégis, akkor sem jelent problémát az, hogy Ön albérletben lakik. Ilyen esetben az albérlő nevére szóló díjrendezett számla is elfogadható. Ön a lakcímkártyájával igazolni tudja, hogy a számlán lévő lakcímen lakik – akár állandó lakcím, akár ideiglenes – illetve létezik a lakástulajdonos által, albérlet esetén aláírandó nyilatkozat, melyet mellékelni kell. Ez a nyilatkozat – amennyiben szükséges – a hitelintézetnél érhető el.

Pénzügyi partnereink között van olyan bank, amely személyi hitel igényléséhez nem kér közüzemi számlát. Helyette telefonszámla bemutatása válhat szükségessé, ha a hiteligénylő telefonszáma a nyilvános adatbázisban nem kérhető le. Nemcsak a saját névre vagy a lakcímkártyán bejegyzett címre szóló előfizetéses mobiltelefon vagy vezetékes telefonszámla fogadható el, hanem céges mobiltelefon és legalább 3 hónapja meglévő feltöltő-kártyás mobiltelefon számla is. Előbbi esetben a cégnek nyilatkoznia kell a telefon kizárólagos használatáról, utóbbi esetben pedig mellékelni kell a szolgáltatóval kötött szerződést.

Közel 150 000 Ft-os fizetésével elvileg felvehető a szükséges 600 000 Ft személyi kölcsön formájában. Ehhez 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolást kell benyújtania, valamint az utolsó kéthavi, saját névre szóló lakossági bankszámla kivonatát. Ha munkabére is erre a folyószámlára érkezik, akkor a munkáltatói igazolástól benyújtásától el lehet tekinteni, ellenben a bankszámla kivonatból 2 helyett az utolsó 3 havi kivonatra van szükség.

Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérheti!

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple