Igényelhető szabad felhasználású hitel próbaidő alatt?

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!
Endre

Üdvözletem!

A szabad felhasználású hitellel kapcsolatban lenne kérdésem. Majdnem fél éves munkanélküliség után sikerült végre elhelyezkednem, bár egyelőre még próbaidőn vagyok. Az érdekelne, hogy ilyen esetben vehetek-e fel szabad felhasználású hitelt?

Csak félmillióra lenne szükségem, de az most nagyon kellene. Van arra mód, hogy esetleg kezes, vagy fedezet felajánlásával hozzájuthassak az összeghez? Még egy hónap van hátra a próbaidőből, lehet, hogy inkább akkor kellene próbálkoznom az igényléssel, ha véglegesítenek a munkahelyen? Azt hallottam, hogy a próbaidő esetleg kizáró tényező lehet. Ez tényleg így van?

Köszönöm válaszát.
Endre

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Endre!

Próbaidő alatt álló munkavállalónak egyik hitelintézet sem nyújt kölcsönt, így ilyen esetben sajnos nincs lehetősége szabad felhasználású hitel felvételére. Önmagában az ingatlanfedezet nem helyettesíti a megfelelő jövedelemigazolást. A kölcsön felvételére fedezet nélkül akkor van lehetőség, ha nem kezesként, hanem adósként bevonható olyan személy a hitelügyletbe, aki nem áll próbaidő alatt, s legalább féléves folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik. Ilyen személyt azonban nem könnyű a mai világban találni.

A másik lehetőség valóban az, hogy megvárja a próbaidő lejáratát. Ha a jelenlegi munkahelyén már megvan a 3 hónapos munkaviszonya, s az előző munkahelyével együtt összesen a 6 hónap, akkor fedezet nélküli személyi hitel formájában juthat a szabad felhasználású kölcsönhöz.

Ingatlanfedezet bevonásával szintén igényelhető szabad felhasználású hitel. Ehhez elég 3 hónapos folyamatos munkaviszonyt igazolni a jelenlegi munkahelyen, s kedvezőbb kamatfeltételekkel érhető el, mint a személyi hitel, ám itt a minimálisan felvehető hitelösszeg 1 millió forint.

Amennyiben szeretné megismerni a próbaidő lejárata után elérhető konkrét hitellehetőségeket, kérjük, töltse ki online kapcsolatfelvételi űrlapunkat!

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple