Kié lesz a CSOK-os ház válás után?

Veronika

Jó napot kívánok!

Én felvettem 7 éve lesz most már 4 gyermekre 2 750 000 Ft-ot használt házra Csokot. Elváltam 3 éve már. A volt férj nem hajlandó kiköltözni a házból, gyerekek bíróságilag hozzám vannak elhelyezve, viszont 2 gyermek vele él. Nem lett lejelentve a válás, hogy én elköltöztem. Viszont szeretnénk abban a házban élni. Próbáltam lejelenteni, amikor váltunk, de mindig tovább küldtek telefonon. Senki nem foglalkozott vele mondván, hogy ez nem az ő feladatuk. A váláskor nem engedték, hogy a házról is beszéljünk, csak válás és gyermek elhelyezés volt.

Mit tudok tenni, hogy a volt férj kiköltözzön? Kérem segítsen, semmi pénze nincs bent a házban, a papír munkára, mindenre én vettem fel hitelt, el se jött megnézni a házat, csak a bankba, mikor alá kellett írni. Most meg örül a markában, hogy elüldözött, meg lett egy háza…

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Veronika,

a válást a területileg illetékes járási hivatal lakástámogatási osztályánál a házasságot felbontó bírósági határozat jogerőre emelkedését követő 30 napon belül be kellett volna bejelenteni.

A vagyonmegosztással kapcsolatban jogi szakértő megkeresését javasoljuk.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple