Közös tető- és épületszerkezet esetén mekkora hasznos alapterületnek kell megfelelni?

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!
Menyhèrt

Jó napot kívánok!

Tavaly kihasználtuk 3 gyerekre a falusi csokot felújításra, ami 5 millió volt. Az éven ugye meg emelték 7,5 millióra és a különbözetet ki lehet használni. A nm követelmény már elvileg 90 nm. A mi házunk 88 nm, akkor így már nem vagyunk rá jogosultak?

A másik kérdésem az lenne, hogy az én házam ikerház, az épület tetőszerkezete közös a szomszéd házzal és az épületszerkezet is. A tulajdoni lapon különállónak van tekintve. Mikor vásároltuk, akkor minősítették át a könnyebb eladhatóság végett, mivel a lakóház az korábban önkormányzati tulajdonban volt és tőlük is vásároltuk meg.

Néztem a jogszabályt, ha közös a tető, illetve az épületszerkezet közös a szomszéd házzal, akkor lehetne lakásnak venni? Mert ugye úgy a nm követelmény csak 60 nm hasznos alapterületet követel meg.

Köszönöm a segítségét!

Menyhért

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Menyhért,

a falusi CSOK esetén elvárt hasznos alapterület szempontjából, vagyis, hogy lakásnak vagy egylakásos lakóépületnek számít egy ingatlan, valóban a közös tető- és épületszerkezet a meghatározó.

Javasoljuk, hogy küldje el online ajánlatkérését és további információk, tulajdoni lap, térképmásolat alapján Szakértőink pontos választ tudnak adni kérdésére.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple