Meghosszabbítható a gyermekvállalási határidő?

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!
Katalin

Kedves Szakértő!

Pár héten belül esedékes lesz a CSOK visszafizetése, amelyet egy gyermekre vettünk fel használt ingatlan vásárlására. Sajnos a vállalt gyermek nem született meg annak ellenére, hogy 3 humán reprodukciós eljárásban vettünk részt.

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lenne arra esély, hogy kitoljuk a visszafizetés határidejét?
Pillanatnyilag alternatív módszerek bevonásával igyekszem állapotos lenni.

Köszönöm a válaszát!

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Katalin,

a gyermekvállalási határidő hosszabbítására a vonatkozó kormányrendelet a következő esetekben ad lehetőséget:

A gyermekvállalás teljesítésére vonatkozó határidő a várandósság orvosilag megállapított tényére tekintettel a várandósság végéig meghosszabbodik, ha a fiatal házaspár a várandósságnak a gyermekvállalási határidő lejártát megelőzően fennálló tényét orvosi bizonyítvánnyal a vállalási határidő lejártát követő 90. napig a hitelintézetnek igazolja.

Ha a fiatal házaspár a gyermekvállalást örökbefogadással kívánja teljesíteni és a gyámügyi feladatkörében eljáró kormányhivatalnak az örökbefogadásra való alkalmasságot megállapító határozatát a hitelintézet részére a gyermekvállalás teljesítésére vonatkozó határidő lejártát követő 90 napon belül bemutatja, a gyermekvállalás teljesítésére vonatkozó határidő két évvel meghosszabbodik. A hitelintézet a fiatal házaspárt és a kormányhivatalt a gyermekvállalás teljesítésére vonatkozó határidő meghosszabbításáról írásban értesíti.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple