Mennyit kell visszafizetni, ha 2 vállalt gyermek esetén 1 születik?

Sándor

Üdvözlöm,

Mindenhol olvasni mindent.
Az lenne a kérdésem, hogy 2021 februárban felvett Csok hitel 10M és 2 gyermek vállalása 1.43M mellett, ha csak 1 gyermek születik mekkora visszafizetendő összeggel lehet kalkulálni?

Köszönöm a válaszát!

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Sándor,

a CSOK tekintetében a nem teljesült gyermekvállalásra vonatkozó összeg (adott esetben 830.000) fizetendő vissza büntetőkamattal növelten.

A visszafizetendő CSOK összegének meghatározása minden félévben az adott naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat (maximum 5%) alapján történik. Ezekből a féléves ciklusokból adódik össze a teljes visszafizetendő összeg.

A kölcsönre vonatkozóan mivel a CSOK hitelre való jogosultság 1 gyermek esetén nem áll fenn, ezért a kapott kamattámogatást egy összegben vissza kellene fizetni büntetőkamatokkal (jegybanki alapkamat, maximum 5%) együtt és ezt követően piaci kamatozású lenne a lakáshitel.

A pontos számításokat a további részletek ismeretében a hitelnyújtó bank tudja elvégezni.

Amennyiben egészségügyi oka van a gyermekvállalás nem teljesítésének, akkor méltányossági kérelem nyújtható be a területileg illetékes járási hivatal lakástámogatási osztályához.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple