Milyen hitelt vegyünk fel, hogy megkapjuk a 4M Ft tartozáscsökkentő támogatást?

Ádám

Kedves Anikó!

Van két meglévő gyermekünk és egy 20 hetes magzatunk. Éltünk a babaváró hitellel, annál már jeleztük a harmadik gyermek érkezését és ennek megfelelően rendezett a hitel.
Falusi csokkal kapcsolatban voltam bankban és ott az ügyintéző megjegyezte, hogy jelzáloghitelt kellene felvennünk 4m Ft értékben, és a harmadik baba születésénél elengedné nekünk ezt a hitelt a bank, miután a MÁK visszautalja részükre a támogatást.
Ezzel kapcsolatosan lennének kérdéseim.

Milyen jelzálogtípusú hitelt kellene választani, ami szabadon felhasználható pl. udvar térkövezésre.
Mivel 20 hetes a magzat van-e rá mód, hogy igényeljünk hitelt, amit megkapunk addig és érvényesíthető-e rá a támogatás?

Köszönöm a válaszát!
További szép napot!

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Ádám,

a tartozáscsökkentő támogatást akkor tudják érvényesíteni, ha lakáscélú jelzáloghitel kerül felvételre, például lakásfelújításra. Arról, hogy mely munkálatok végezhetők el ennek keretében, Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket. Amennyiben a közeljövőben benyújtásra kerül a hitelkérelem, van lehetőség arra, hogy a hitel folyósításra kerüljön és a támogatás érvényesíthető legyen, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak. A tartozáscsökkentő támogatás iránti kérelem a gyermek születését követő 180 napig nyújtható be.

Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség, kérjük küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple