Válás esetén milyen feltételekkel maradhatok a támogatott ingatlanban?

Erika

Tisztelt Szakértő!

Segítségét szeretném kérni. Férjemmel 3 gyermek után igényeltük a csok + hitelt, de úgy alakult, hogy külön utakon folytatjuk. A legidősebb gyermek 25 éves, ő nem közös gyermekünk, a másik két gyermek közös 16 éves és 14 éves. Van házassági vagyonjogi szerződésünk, amiben nekem 65%, a férjemnek 35% tulajdonrésze van. A hitel 50-50%-ban terhel mindkettőnket. Az ingatlannak kb. 100 millió az értéke.

Milyen lehetőségeim vannak, hogy a gyerekekkel a házban maradhassak? Esetlegesen mi az összeg, amit ki kellene fizetnem neki, és én vállalnám a csok és hitel további fizetését?

Köszönettel.

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Erika,

amennyiben Ön kivásárolja a férje tulajdonrészét és a kiskorú gyermekekkel együtt a támogatott ingatlanban marad, akkor egyiküknek sem keletkezik visszafizetési kötelezettsége a CSOK-ot illetően. A hitel átvállalásának feltételeiről az érintett ügylet részleteinek ismeretében a hitelnyújtó bank tud tájékoztatást adni Önnek. Az átvállalt hitel összegétől is függ, hogy azon túlmenően mekkora összeg illetheti esetlegesen a férjét. Ebben a kérdésben jogi szakértő segítségét kérheti.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple