4 gyermekkel egyedülállóként van esélyem házat venni?

Zsuzsa

Üdv,

az érdekelne, hogy 4 gyermekkel nettó 400.000 forint jövedelemmel egyedülállóként milyen esélyem van egy körülbelül 70-80 nm-es házat venni? Egyéb hitelem nincs, de sajnos megtakarításom sem.

Köszönettel.

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Zsuzsa,

meglévő gyermekek utáni vissza nem térítendő támogatás a falusi CSOK keretében érhető el, kizárólag preferált kistelepüléseken. A preferált kistelepülések listáját IDE kattintva érhetik el.

4 gyermek után 15 millió forint falusi CSOK vehető igénybe, aminek legfeljebb az 50%-a, maximum 7,5 millió forint fordítható a vételár kiegyenlítésére, a fennmaradó összeg pedig az ingatlan felújítására és/vagy bővítésére. A falusi CSOK összege önerőként vehető figyelembe.

Emellett van lehetőség falusi CSOK hitel igénybevételére is maximum 15 millió forint összegben. A maximálisan felvehető hitel összegét befolyásolja a jövedelemvizsgálat eredménye is, továbbá a támogatás és a hitel együttes összege nem haladhatja meg a vételárat.

A felújításhoz kapcsolódóan adó-visszatérítési támogatás is igényelhető. A felújításról benyújtott számlák 27% ÁFA tartalma visszaigényelhető.

A falusi CSOK jogosultságnak azonban feltétele 4 gyermek után igényelt támogatás esetén, hogy a vásárolandó lakóingatlan hasznos alapterület elérje legalább a 90 m2-t.

A falusi CSOK további jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük küldje el online ajánlatkérését.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple