Vállalt gyermek után igényelhető a falusi CSOK, ha van már 3 gyermekünk?

László

Üdvözlöm,

volna egy 60 m2-es házam, amit szeretnék bővíteni. Van jelenleg 3 gyermekünk és vállalnak még 1 gyermeket, de még a sima falusi csokot sem használtunk ki bővítés céljából. Ezen kívül én kaphatnék hitelt a falusi csok plusszal, hogy kibővítsem minimum 90 m2-re, így együtt a falusi csokot és a csok pluszt igényelném.

Előre is köszönöm válaszát.

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves László,

amennyiben preferált kistelepülésen található az ingatlan, úgy a bővítéshez van lehetőség falusi CSOK-ot igényelni. A preferált kistelepülések listáját IDE kattintva érhetik el.

A falusi CSOK keretében vállalt gyermek után az alábbiak szerint van lehetőség az igénylésre:

a) gyermektelen fiatal házaspár legfeljebb három,
b) egygyermekes fiatal házaspár legfeljebb kettő,
c) kétgyermekes fiatal házaspár egy
gyermek születését vállalhatja.

3 meglévő gyermek estén tehát a falusi CSOK keretében további gyermekvállalásra nincs mód. 3 gyermek után a bővítéshez maximum 7,5 millió forint falusi CSOK és maximum 15 millió forint összegű falusi CSOK hitel vehető igénybe, melynek kamata 3%. Továbbá a munkálatokról benyújtott 27% ÁFA tartalmú számlák ÁFA tartalma szintén visszaigényelhető.

A falusi CSOK további jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak.

A másik lehetőség, hogy csak a CSOK Plusz kölcsönt igénylik. Itt 3 meglévő gyermek mellett további 1 gyermek vállalására van mód. Ebben az esetben a maximális hitelösszeg 50 millió forint azzal a megkötéssel, hogy a hitelösszeg nem haladhatja meg a bővítés bekerülési költségét.

A CSOK Pluszról további információt IDE kattintva olvashatnak.

Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség, kérjük küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismertetni fogják a konkrét lehetőségeket.

chatsimple