Cafetéria rendszer jelentése

A cafeteria  a munka  világában  olyan  munkáltató  által  összeállított  juttatási  rendszert  jelent,  ahol  a munkabéren kívüli juttatások közül az egyes elemek  választhatók.  Noha a rendelkezésre álló lehetőségek a legtöbb helyen korlátozottak, a cafeteria népszerű a munkáltatók között, mivel ezen juttatások igénybevételével jellemzően kedvezőbb közterhek mellett adhatnak bérkiegészítést a munkavállalóknak.  

A cafeteriaelemek összeállításánál általában a fő szempont a kedvezőbb adózás, de talán ezen felül a legfontosabb, hogy a jól összeállított cafeteriarendszer kiváló eszköz a munkavállalói elégedettség növelésére, kínálatával olyan plusz motivációs lehetőséghez jut a munkáltató, amelynek előnyei túlmutatnak az adóügyi megtakarításon. 

Bár sokan a kedvezményes béren kívüli juttatásokkal azonosítják, a cafeteria valójában nem feltétlenül kötelező adójogi fogalom, hiszen elemei közé bármilyen juttatás bekerülhet. A jellemző természetesen az, hogy a munkáltató azért teszi elérhetővé a cafeteriát, mert általa jóval alacsonyabb bérterhek  mellett  tud  elkölthető  fizetéskiegészítést  adni  a  munkavállalóknak.  

Megkülönböztetünk adómentesen adható és kedvezményes adózású cafeteriaelemeket. 

Jelenleg a legnépszerűbb cafetéria elem a SZÉP-kártya.

Létezik néhány bank, amely a cafetéria havi összegét is beszámítja a jövedelembe hitelfelvételkor.