Revolut készpénzfelvétel: mennyi a havi ingyenes keret?

Richter Ádám
Richter Ádám
Olvasási idő: 5 perc

Tipp: Bankszámla váltás előtt mindenképp kalkulálj, hogy megtaláld a számodra legjobb számlacsomagot.

A money.hu célja, hogy jól járj! Ezért ingyenesen és regisztráció nélkül összehasonlíthatod kalkulátorainkban a pénzügyi termékeket, és minden fontos tudást, tapasztalatot átadunk cikkeinkben. Szakértőink díjmentesen és személyre szabottan válaszolnak kérdéseidre, segítenek hitel vagy megtakarítás, befektetés témában is.

Revoluttal is lehetséges az ingyenes készpénzfelvétel, ám havi díjak és ATM-használati díjak merülhetnek fel, valamint fizikai bankkártyát is rendelni kell hozzá. Az ingyenes limit túllépése után készpénzfelvételi díjat kell fizetni, ami a banki díjakhoz képest drágának számít.

Revolut ingyenes készpénzfelvétel: mennyi pénzt vehetek fel havonta?

A Revolut minden hónapban biztosít ingyenes készpénzfelvételt, ami csomagtól függően 75.000 és 750.000 forint közötti keretet jelent:

StandardPlusPremiumMetalUltra
havi díjingyenes1.199,99 Ft2500 Ft4200 Ft19.500 Ft
díjmentes készpénzfelvétel ATM-ből75.000 Ft/hó vagy 5x75.000 Ft/hó150.000 Ft/hó300.000 Ft/hó750.000 Ft/hó
készpénzfelvételi díj (havi ingyenes limiten felül)2%2%2%2%2%, de min. 1 euró
rendelhető kártyatípusStandardPlus, StandardPremium, StandardMetal, Premium, StandardUltra, Premium, Metal, Standard

Forrás: Revolut.com, 2023.09.15.

Az ingyenes Revolut Standard csomagnál feltétel, hogy a 75.000 forint összértékű készpénzfelvételt legfeljebb 5 részletben kell teljesíteni.

A Revolut Plus csomagnál ugyanígy 75.000 forintos a készpénzfelvételi keret, de ezt akárhány részletben teljesítheted. A havi díj itt viszont már 1200 forint, vagyis 14.400 forint évente.

A Revolut Premium csomag havi díja 2500 forint (30.000 forint/év), ami havi 150.000 forint készpénzfelvételt tesz lehetővé tetszőleges számú részletben.

A 4200 forint havi díjú, éves szinten 50.400 forint költségű Revolut Metal csomaggal 300.000 forintot vehetsz fel havonta.

Az eddig említett négy csomagnál a havi készpénzfelvételi keret túllépése esetén egységesen 2 százalékos költséget kell megfizetni a limiten felüli részre. Ez 100.000 forint esetén 2000 forint díjat jelent.

A bankok készpénzfelvételi díjaihoz viszonyítva ez drágának számít:

A Revolut Ultra havi díja kifejezetten magas: 19.500 forintot kell érte fizetni, ami éves szinten 234.000 forint. Cserébe havi 750.000 forint készpénzfelvételt tesz lehetővé. Ha ezt túlléped, akkor 2 százalékos díjat kell fizetned a kereten felüli részre, de minimum 1 eurót minden tranzakció után.

Hogy működik a Revolut készpénzfelvétel?

A Revolut készpénzfelvételi lehetőségét bárhol a világban kihasználhatod, de azt tudnod kell, hogy nem üzemeltetnek saját ATM-et, így más bankok bankautomatáit tudod használni, amiknél felszámolhatnak rendszerhasználati és egyéb díjakat. Ezeket a plusz díjakat jobb esetben kiírja az ATM, mielőtt készpénzt vennél fel.

Az Erste Bank például a nem Magyarországon kibocsátott bankkártyáknál 1200 forintos eszközhasználati díjat számol fel minden sikeres készpénzfelvételi tranzakcióért. Ez lényegében a Revolut, a Wise, a Curve és az összes fintech bankkártyáit érinti. Az eszközhasználati díj mértéke beleszámít a naponta felvehető készpénz maximális összegébe, például 150.000 forint készpénzfelvétel esetén 148.000 forintot tudsz kivenni, mivel az ATM által kiadható legkisebb bankjegy 1.000 forint.

Az ATM-nél szükséged lesz egy bankkártyára, amivel azonosítani tudod a bankszámlát, amiről pénzt akarsz levenni. A Revolutnál virtuális kártyád és egyszer használatos kártyád is lehet, amik Visa vagy Mastercard kártyának felelnek meg, és a szokásos kártyaadatokkal rendelkeznek. Ezekkel annyi a probléma, hogy nem tartozik hozzájuk PIN-kód, amit viszont az ATM-ekbe minden esetben be kell ütni.

Emiatt ha készpénzfelvételre van szükséged revolutos számláról, akkor rendelned kell fizikai Revolut-kártyát.

A fizikai kártyát később digitalizálhatod egy mobiltárca és egy NFC-s telefon segítségével – a lényeg, hogy a kártya fizikailag is létezzen, mert ekkor tartozik hozzá PIN-kód.

szőke hölgy az atm-ből pénzt vesz fel, revolut ingyenes készpénzfelvétel revolut-kártyával

Mennyibe kerül a Revolut-kártya?

Az első Revolut-kártya ingyenes, de ha a Standard csomagot használod, akkor ki kell fizetned a kiszállítási díjat. Ennek a pontos és aktuális díját megtalálod az applikációban, amikor a Revolut-kártyát rendeled.

Fizikai Revolut-kártya rendeléséhez nyisd meg az alkalmazást, menj a Bankkártyák fülre, és itt válaszd a Bankkártya igénylése gombot. A Fizikai kártya fülre rámenve kiválaszthatod, hogy milyen kártyatípust szeretnél rendelni. Ezután megadhatod a kártya választott PIN-kódját és a szállítási címet.

Standard csomaghoz csak Standard kártyát rendelhetsz, ennek a kézbesítési díja 2038 forinttól (6 euró) indul jelenleg, és 6 munkanapot vesz igénybe a kártya kiszállítása. A sürgősségi kiszállítás 3 munkanap alatt megtörténik, ez viszont már 7680 forintba (20 euró) kerül.

A Plus és a Premium csomagoknál a kártya kiszállítása is ingyenes, de ha 14 napon belül kilépsz az előfizetéses csomagból, akkor ki kell fizetned a szállítási díjat.

Metal csomagnál is ingyen szállítják a kártyát, de 14 napon belüli lemondás esetén kiszámlázzák a szállítási díjat, és ha Metal kártyát kértél, akkor ennek a 15.400 forintos díját is ki kell fizetned.

Ultra csomagnál ingyenes a kártyakiszállítás, de ha 6 hónapon belül lemondod, akkor a szállítási díjon felül 20.000 forintot kell fizetned az Ultra kártyáért és 15.400 forintot a Metal kártyáért.

A fizikai Revolut-kártyádat aktiválnod kell, miután megérkezett. Ehhez indíts fizetést egy bolti terminálnál vagy ATM-nél, miután a kártyát az olvasóba helyezted.

Ingyenes készpénzfelvétel hagyományos bankkártyánál

2014. február 1-től havonta két alkalommal, összesen 150.000 forint összegig lehetővé tették az ingyenes készpénzfelvételt bármely belföldi bankautomatából (ATM). Az ingyenes készpénzfelvételről nyilatkoznod kell a bankodnál, megjelölve azt a bankszámlát, amelyiknél igénybe szeretnéd venni, ugyanis fejenként csak egy bankszámlánál lehet élni a kedvezménnyel.

Ha ez nem lenne elég, akkor legutóbbi gyűjtésünk során 6 olyan bankot találtunk, ami ingyenes készpénzfelvételre alkalmas bankszámlát kínál:

2023 júliusától egy új ingyenes készpénzfelvételi opció is elérhető azokban a boltokban, amelyek csatlakoztak a cashback-szolgáltatáshoz: bankkártyás fizetéskor havi két alkalommal, összesen maximum 40 ezer forint készpénzt vehetsz fel a kasszástól.