Közös tulajdonú ingatlan lehet-e jelzáloghitel fedezete?

A kérdés és a válasz 3 hónapnál régebbi, ezért kérjük, az olvasása során ezt vedd figyelembe!
Zoltán

Üdvözlöm!

Két testvéremmel közösen egyenlő arányban vagyunk tulajdonosai egy ingatlannak, mely egy tehermentes kétszintes családi ház a hozzá tartozó telekkel. Édesapánk halála után öröklés útján lettünk tulajdonosok, így be van még jegyezve édesanyánk özvegyi haszonélvezeti joga is.

Ezt az ingatlant szeretném egy jelzáloghitel fedezeteként felajánlani. A kérdésem az lenne, hogy amennyiben a többi érintett – két testvérem + édesanyám – beleegyezik, megoldható-e ez így?

Zoltán

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Zoltán!

Amennyiben testvérei és édesanyja is hozzájárul a jelzálogjog bejegyzéséhez, akkor nincs akadálya a hiteligénylésnek. Ez esetben valamennyi ingatlantulajdonosnak és haszonélvezőnek szerepelnie kell a hitelügyletben.

Ön adósként igényelheti a kölcsönt, tehát Önnek kell jövedelemigazolást bemutatni. A többi testvér és az édesanyja részéről elegendő a személyes okmányok benyújtása. A kölcsönszerződést mindnyájuknak alá kell írni, tehát a banki szerződéskötésen és a közjegyzői okiratba foglaláson szükség van az ő személyes jelenlétükre is.

Ha  szeretné megtudni, hogy a jelenleg elérhető jelzáloghiteleknek mennyi a havi törlesztő részlete, milyen kamatláb mellett nyújtják a bankok és milyen költségei vannak a hitelfelvételnek, akkor kérjük, töltse ki online kapcsolatfelvételi nyomtatványunkat, szakértőink rövid időn belül ismertetni fogják a hitellehetőségeket!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple