Milyen lakáshitelt kaphatunk 2 meglévő és 1 vállalt gyermekkel?

Ferenc

Jó napot,

4 hónapos munkaviszonyom van. Sürgősen szeretnék felvenni hitelt használt lakás vásárlásra. 2 meglévő gyermekem van és 1 pedig már úton van, a pocakban van.

Valami lehetőséget legyen szíves biztosítani számunkra.

Előre is köszönöm.
Várom mielőbbi válaszát.
Ferenc

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Ferenc,

legalább egy gyermek vállalása esetén van lehetőség CSOK Plusz igénybevételére, ami egy kamattámogatott, maximum 3% kamatú hitel. A magzat vállalt gyermeknek minősül CSOK Plusz szempontjából. 2 meglévő és 1 vállalt gyermek után maximum 50 millió forint támogatott hitel vehető fel. A jogosultsághoz azonban legalább 2 éves TB jogviszony igazolása szükséges. Kérdés, hogy a mostani munkahelyét megelőzően rendelkezett-e folyamatos TB jogviszonnyal. Ha sem Ön, sem felesége nem tud legalább 2 éves TB jogviszonyt igazolni, akkor CSOK Plusz hitelre nem lehetnek jogosultak.

Ebben az esetben piaci kamatozású lakáshitel igényelhető. A maximálisan felvehető hitel összegét, a szükséges önerő mértékét számos tényező befolyásolja, például: a vásárolandó ingatlan területi elhelyezkedése, igénylők nettó jövedelme, stb.

Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség, kérjük küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple