Önerő nélkül igényelhető lakáshitel?

Péter

Üdvözlöm,

Németországban élő és dolgozó magánszemély vagyok, Budapesten szeretnék lakást vásárolni, amit majd albérletbe adnék ki. Egy saját ingatlanom van, Miskolcon.

Ön szerint lehetséges önrész nélkül kb. 45-50 millió lakáshitelre pályáznom?
A másik kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e valamilyen támogatást igénybe venni?

Köszönettel.
Péter

Teljes kérdés
Ernszt Anikó
Ernszt Anikó - Pénzügyi tanácsadó

Kedves Péter,

a magyarországi hitelfelvételhez szükséges, hogy rendelkezzen bejelentett állandó lakóhellyel Magyarországon. Németországi munkaviszonyból származó jövedelemmel igényelhető lakáshitel. A miskolci, tehermentes lakás bevonásával – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – önrész nélkül is megoldható lehet a finanszírozás. Ehhez kapcsolódóan vissza nem térítendő támogatás azonban nem érvényesíthető.

Adott eseteben piaci kamatozású lakáshitel igényelhető 10 éves kamatperiódussal vagy akár a futamidő végéig fix kamattal. A Magyarországon bevezetett THM plafonnak köszönhetően a piaci lakáshitel kamatok jelentősen csökkentek az elmúlt hetekben.

Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő hitelkonstrukciókról. Ehhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését. Az ajánlatkérés nem jár kötelezettséggel. Igény esetén díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is.

Ernszt Anikó
Kérdésed van? Kérdezz a szakértőnktől!

A money.hu pénzügyi szakértője, aki egy 1 héten belül válaszol neked!

chatsimple