Bankszámlanyitási akció: melyik bank mennyi pénzt ad ajándékba?

Richter Ádám
Richter Ádám
Olvasási idő: 11 perc

Tipp: Bankszámla váltás előtt mindenképp kalkulálj, hogy megtaláld a számodra legjobb számlacsomagot.

A money.hu célja, hogy jól járj! Ezért ingyenesen és regisztráció nélkül összehasonlíthatod kalkulátorainkban a pénzügyi termékeket, és minden fontos tudást, tapasztalatot átadunk cikkeinkben. Szakértőink díjmentesen és személyre szabottan válaszolnak kérdéseidre, segítenek hitel vagy megtakarítás, befektetés témában is.

Akár több tízezer forintot kaphatsz ajándékba bizonyos bankoknál, ha náluk nyitsz bankszámlát. További pénz járhat azért is, ha valaki az ajánlásodra nyit bankszámlát.

A bankok számlanyitási akciókkal versenyeznek egymással. Fontos azonban megnézned, hogy ennek milyen feltételei vannak. Gyakori például, hogy a számlanyitási jóváírás csak az új ügyfeleknek szól. Az ajánlási akciónál viszont te és az is kaphat pénzt, akinek a bankszámlanyitást ajánlottad.

számlanyitásért járó jóváírásügyfélajánlásért járó jóváírás
CIB Bank0 Ft20 000 Ft (lakossági)
30 000 Ft (kisvállalati)
Erste Bank30 000 Ft15 000 Ft
Gránit Bank30 000 Ft
32 000 Ft (diákhitel számla)
8000 Ft
9000 Ft (diákhitel számla)
K&H Bank40 000 Ft
MagNet Bank0 Ft
MBH Bank0 Ft
OTP Bank5-10% pénzvisszatérítés diákhitel számla mellé
Raiffeisen Bank30 000 Ft5000–10 000 Ft
UniCredit Bank35 000 Ft15 000 Ft (lakossági)
20 000 Ft (kisvállalati)

Forrás: money.hu gyűjtés banki weboldalak alapján

A továbbiakban átnézzük az egyes banki számlanyitási akciókat, és felsoroljuk a kedvezmény legfontosabb feltételeit. Teljes körű tájékoztatást a kondíciós listákban és a promóciós szabályzatokban találhatsz, amiket a banki weboldalakról érhetsz el.

CIB Bank számlanyitási akció

A CIB Bank számlanyitásért nem ad pénzt ajándékba, de ha 18-24 év közötti diák vagy, akkor a CIB ECO ForYou diákszámla mellé egy JBL TUNE 510BT fejhallgatót kaphatsz, ha augusztus 31-ig CIB Szelfi Számlanyitással nyitod meg a számlát, és ha a számlanyitást követően az új kártyáddal legalább 3 alkalommal minimum 1000 forint értékben vásárolsz. További részleteket a „2023-as Nyári ECO ForYou Szelfi promóció“ promóciós szabályzatban találsz.

A szelfis számlanyitás – mivel csak közvetett ügyfél-átvilágításnak minősül – korlátozásokkal jár: havonta összesen 300.000 forint készpénzt vehetsz fel, az Európai Unió területén kívülre nem utalhatsz át, és nem hajtható végre 10.000.000 forintot elérő vagy meghaladó ügylet. A korlátozások feloldásához látogass el az egyik CIB bankfiókba.

A CIB ügyfélajánlási programjának keretében 2023. augusztus 31-ig egy lakossági ügyfélajánlásért 20.000 forint, egy kisvállalati ügyfél után 30.000 forint jár, amit te is és az ajánlottad is megkap. Akár 5 ajánlottad is lehet, vagyis összesen 100, illetve 150 ezer forintot kereshetsz. Az ajánlott ügyfél maximum egy számlanyitásért részesül jóváírásban. A jóváírás teljesítésének és a promócióban való részvétel feltételeit a „Welcome promóció” című promóciós szabályzat tartalmazza.

Erste Bank számlanyitási akció

Az Erste Banknál az online számlanyitásért 30.000 forint díjkedvezmény jár. Ehhez az kell, hogy online nyiss George Díjcsomagot, Erste Privilégium „X” Díjcsomagot vagy Erste EgySzámla Díjcsomagot Diák kedvezménnyel 2023. augusztus 31-ig, továbbá a számlacsomaghoz igényelned kell bankkártyát. Ha a diákszámlát választod, akkor jóváírás csak 14 év felett jár, egyéb bankszámla esetén 18 évtől. További kitétel, hogy 2023. május 31-én nem lehetett az Erste Banknál élő lakossági bankszámlád, és a bankszámlát nem szüntetheted meg a számlanyitástól számított legalább 2 évig.

Az Erste Bank Diákhitel Számla mellé egyéb számlanyitási kedvezmények is járhatnak, amennyiben van diákhiteled.

Az Erste Ajánlóprogram keretében 15.000 forint kedvezményt kaphat az ajánlottad és te is, ha az illető 2023. szeptember 30-ig sikeresen megnyitja az alábbi lakossági folyószámlák egyikét:

 • Erste EgySzámla Díjcsomag Felnőtt és Nyugdíjas kedvezménnyel
 • Erste Privilégium „X” Díjcsomag
 • George és George Online Díjcsomag
 • Erste Kolléga díjcsomagok
 • Erste Prémium díjcsomagok

Egy évben legfeljebb 5 ajánlást tehetsz, így ez akár 75.000 forintot is jelenthet. Ha ennél többször ajánlasz egy évben, akkor te nem, de az ajánlottad megkaphatja a kedvezményt. Ha az ajánlottad 6 hónapon belül megszünteti a bankszámláját, akkor a kedvezményt a bank levonja tőled.

A kedvezmény további feltételei:

 • a bankszámla mellé bankkártyát is kell igényelni,
 • a kedvezményes havi ügyfélkapcsolati, illetve kedvezményes havi csomagdíj feltételének a számlanyitást követő második vizsgálati időszak végéig teljesülnie kell,
 • Erste Prémium Up vagy Safe Díjcsomag nyitásakor teljesüljön a szegmenslimit a számlanyitást követő második vizsgálati időszak végéig.

Az ajánlóprogram részletes leírását a mindenkor hatályos Lakossági bankszámla és betéti kamat hirdetmény 4. számú melléklete tartalmazza.

Gránit Bank számlanyitási akció

A Gránit Banknál a szelfis számlanyitás mellé 30.000 forint jóváírást kaphatsz. További feltétel, hogy a marketingcélú megkeresésekhez hozzá kell járulnod, 60 napon belül aktiválnod kell a Gránit eBank alkalmazást, és 3 db sikeres bankkártyás vásárlást kell teljesítened minimum 1000 forint értékben. A jóváírást 5 munkanapon belül megkaphatod.

A szelfis számlanyitáshoz NFC-kapcsolattal rendelkező telefonra és chippel ellátott, 2016. január 1. után kiállított személyazonosító igazolványra van szükség. Ezek hiányában VideóBankon keresztül tudsz számlát nyitni.

Ügyfélajánlás esetén 8.000 forint jóváírást kaphatsz te is és az ajánlottad is 2023. augusztus 31-ig. Az ismerősöd megnyithatja a számlát szelfivel, VideóBankos azonosítással vagy személyesen a bankfiókban is, a lényeg, hogy a tőled kapott ajánlókóddal tegye. Ezután 60 napon belül legalább 3 alkalommal kell vásárolnia a gránitos bankkártyájával, valamint aktiválnia kell az eBank applikációt. Csak az vehet részt az ajánlási rendszerben ajánlottként, aki sem a számlanyitáskor, sem korábban nem rendelkezett lakossági bankszámlával a Gránit Banknál.

Meghívókódot félévente igényelhetsz, és egy kóddal 10 ajánlást tehetsz, ami azt jelenti, hogy egy évben akár 160.000 forint jutalmat is kaphatsz.

Ha diákhitelt vettél fel, és jogosult vagy a Gránit Bank Diákhitel Számlára, akkor szelfis számlanyitásnál 32.000 forint jóváírást kaphatsz. A sikeres ügyfélajánlások után 9000 forint jár.

K&H Bank számlanyitási akció

A K&H Banknál ha 2023. szeptember 30-ig nyitsz számlát, akkor a számlanyitást követő első 2 hónapban a digitalizált bankkártyával történő fizetések 10 százalékát, de maximum 40.000 forintot jóváírnak. A kártya digitalizációja Apple Payjel, Google Payjel, Garmin Payjel és Xiaomi Payjel is történhet.

További feltételek:

 • a 2023. augusztus 21-e előtti 18 hónapban nem volt a K&H-nál lakossági bankszámlád,
 • elmúltál 18 éves,
 • a marketingcélú megkeresésekhez hozzájárultál, és nem tiltakoztál az alapszintű marketingcélú adatfelhasználás ellen,
 • a számlanyitást követő hónap végéig minimum 150.000 forint jóváírás érkezik a megnyitott lakossági bankszámládra,
 • egy évig nem szüntetheted meg a bankszámlád.

A jóváírásra jogosultság megállapítása 2023. december 15-ig történik, és a jóváírást 2023. december 31-ig teljesíti a bank.

További részletek a „K&H lakossági számlacsomag nyitásához és digitalizált bankkártyás fizetéshez kapcsolódó 2023 őszi kampány” részvételi feltételei című dokumentumban olvashatók.

MagNet Bank számlanyitási akció

A MagNet Banknál jelenleg nincs számlanyitási akció.

MBH Bank számlanyitási akció

Az MBH Banknál számlanyitásnál jóváírást nem adnak, de az MBH Diákhitel Számla megnyitása mellé jár egy 20.000 forintos Budapest Park utalvány egy 2023. december 29-ig tartó promóció keretében.

OTP Bank számlanyitási akció

Az OTP Banknál jelenleg nem adnak jóváírást bankszámlanyitás mellé, de pénzvisszatérítést kaphatsz, ha diákhiteles vagy: a 2023. szeptember 30-ig megnyitott OTP Bank Diákhitel Számla mellé havi 5-30 százalék pénzvisszatérítést adnak a kártyás vásárlások után, ha az OTP Junior Kedvezményprogramban részt vevő partnereknél fizetsz (KFC, Mobilfox, Starbucks, Pirex papír, Líra, Praktiker stb.) A tájékoztatás nem teljeskörű, a részletekért nézd meg a programszabályzatot.

Raiffeisen Bank számlanyitási akció

A Raiffeisen Banknál 30.000 forint jóváírás jár Díjnyertes számla, Aktivitás 3.0 számla, Mindennapok 2.0 számla, Premium Gold 2.0 számla vagy Premium Select számla megnyitása mellé, ha szeptember 29-ig nyitsz számlát új ügyfélként, és egy éven át fenntartod. Új ügyfélnek az számít, aki 2023. január 24-től nem rendelkezett lakossági bankszámlával a Raiffeisen Banknál. További feltételek a vonatkozó Kondíciós Listában.

A Yelloo bankszámla megnyitásáért 40.000 forintos Alza kupon jár, a promóció szeptember 1-ig érvényes. Ehhez új ügyfélnek kell lenned, ami azt jelenti, hogy a számlanyitást megelőző hat hónapban nem lehetett számlád a banknál.

További feltételek a Yelloo mellé járó Alza kupon igénybevételéhez:

 • 14 év feletti magánszemélynek kell lenned,
 • Mastercard betéti kártyát kell igényelned a számlád mellé,
 • regisztrálnod kell a Yelloo Klubba, ami a kártyaigénylést követően, legkorábban a számlanyitást követő 2. munkanaptól lehetséges, ehhez meg kell adnod az e-mail címed és hozzá kell járulnod az emailben történő közvetlen reklámcélú megkereséshez,
 • a bankkártyáddal legalább 4 olyan vásárlási tranzakciót kell végezned, ami a hűségprogram keretében Pontgyűjtő Fizetési Tranzakciónak minősül, és a kapcsolódó pontokat 2023. szeptember 22-ig jóvá kell írják.

Az Alza kupont 2023. október 6-ig töltheted le Yelloo Klubból. A kuponból egyet tölthetsz le, ami 2 darab promóciós kódot tartalmaz, egyenként 20.000 forint értékben. A promóciós kódok az Alza online felületén válthatóak be 2023. december 31-ig, minimum 20.001 Ft rendelési érték esetén. Vásárlásonként egy promóciós kód használható fel.

A Yelloo Klub és a kupon letöltésének és beváltásának további feltételei a Raiffeisen Hűségprogram Általános Szerződési Feltételeiben és a Részvételi Szabályzatban találhatók.

A Raiffeisen ügyfélajánlási programjában olyan ismerőseidnek ajánlhatsz bankszámlanyitást, akik az elmúlt 6 hónapban nem vezettek a banknál számlát. A Díjnyertes számla, az Aktivitás 3.0 számla, a Kapcsolat számla vagy a Yelloo számla megnyitásáért te és az ajánlottad is 5000 forintot kaptok. A Premium Gold 2.0 számla és a Premium Select számla megnyitásáért 10.000 forint jár. A jóváírást a számlanyitást követő 3. hónap 25-ig teljesíti a bank. További feltételek a Részvételi Szabályzatban.

Bankszámlanyitási akció keretében a lány bankszámlát nyit a kanapén ülve, szelfivel, és jóváírást kap

UniCredit Bank számlanyitási akció

Az UniCredit Banknál 35.000 forint jóváírás jár a 2023. november 30-ig új ügyfélként, online videoazonosítással megnyitott Mobil Aktív Plusz vagy Ikon Plusz számlacsomag mellé. Ezen kívül igényelned kell bankkártyát (Mobil Aktív Plusz számlacsomag mellé Mastercard Standard betéti kártyát, Ikon Plusz számlacsomag mellé Mastercard Gold betéti kártyát), majd aktiválnod kell az mBanking mobilalkalmazási szolgáltatást. A havi rendszeres jövedelmednek ide kell érkeznie, ami Mobil Aktív Plusz számlacsomag esetén minimum 300 000 forintot, Ikon Plusz számlacsomag esetén minimum 400 000 forintot jelent. Az akció keretében a Mobil Aktív Plusz és Ikon Plusz havi számlavezetési díja online számlanyitás vagy online számlaigénylés esetében 0 forint 6 hónapon keresztül. A terhelt számlavezetési díjat a terhelést követő hónap utolsó banki munkanapjáig a bank teljesen jóváírja. Az akcióról részletesebben a vonatkozó hirdetményben  tájékozódhatsz.

A Diákszámla Zéró megnyitása mellé 30.000 forintos eMAG utalvány jár 2023. augusztus 31-ig 14 és 26 év közötti magánszemélyeknek. A pontos feltételeket a részvételi feltételek között találod.

Az UniCredit ügyfélajánlási akciója lakossági ügyfeleknél 15.000, kisvállalati ügyfeleknél 20.000 forint jóváírást biztosít neked és az ajánlottadnak. Az ajánlottnak a bankszámlanyitás mellett bankkártyát is kell igényelnie, és aktiválnia kell az mBanking szolgáltatást. Összesen 10 ajánlásod lehet ügyféltípustól függetlenül, vagyis akár 200.000 forint jóváírásra tehetsz szert. További részletek az akcióra vonatkozó hirdetményben.