Személyi kölcsön költségei – mivel kell számolnom?

money.hu
Olvasási idő: 1 perc

Milyen díjak illetve költségek kapcsolódnak a személyi kölcsönhöz? Összeszedtük neked.

A személyi kölcsön költségei szempontjából talán a legfontosabb leszögezni, hogy a törlesztőrészleteket havonta kell visszafizetni, de van olyan is, amit hetente, ez csupán egy-két szolgáltatónál van csak.

A törlesztőrészlet a kölcsön összegéből és az ügyleti kamatból tevődik össze, és az alábbi járulékos költségekkel számolhatunk:

  • kezdeti költségek: folyósítási jutalék (vagy folyósítási díj), hitelbírálati díj, utalási díj
  • egyéb havi költségek: bankszámlavezetés, törlesztőrészlet beszedés díja és biztosítási díj

A bankok hiteleit személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével tudod összehasonlítani.

A személyi kölcsön kamata a teljes futamidő alatt fix, itt is van azonban 1-1 bank, ahol ez eltérő lehet. Van 6 havi is, de az kicsit másabb konstrukció.

Személyi kölcsön igénylésnél lehetséges kamatkedvezményeket kapni, ha például az igénylő vállalja, hogy odautaltatja a fizetését, vagy számlát nyit a banknál.
Van olyan kedvezmény is, hogy ha online jelentkezik/indítja el az ügyfél az igénylést, akkor is kamatkedvezményt ajánl fel a bank.

Akciók keretében a bankok el szoktak tekinteni az induló díjaktól, úgy, mint hitelbírálati díj vagy folyósítási díj. A személyi kölcsön költségei tehát számos módon állnak össze, ezért mindenképp érdemes tisztában lenni azzal, hogy a különböző bankok milyen ajánlatokkal rendelkeznek.

Ha szeretnéd megtekinteni, hogy számodra melyik személyi kölcsön érné meg legjobban, akkor nézd meg az ajánlatokat a money.hu személyi kölcsön kalkulátorában.

Ez is érdekelhet