Ezekkel a kamattámogatott hitelekkel tervezhettek 2024-ben!

Nagy Edina
Nagy Edina
Olvasási idő: 21 perc

A kamattámogatott hitelek olyan hiteltermékek, amelyek esetében az állam támogatást nyújt a hitelfelvevőnek a kamatköltségek csökkentése érdekében. Célja a az otthonteremtés segítése, ezáltal a családalapítás ösztönzése. Cikkünkben áttekintjük, hogy milyen kamattámogatott hitelek érhetőek el 2024-ben, és azok feltételrendszerét, felhasználását is röviden összefoglaljuk. Kitérünk arra is, hogy milyen kockázattal járhat a kamattámogatott hitel igénylése.

Miért előnyös kamattámogatás?

Az állami támogatással igényelhető hitelek nagyban hasonlítanak a piaci lakáshitelekhez, hiszen ezeket is a bankokon keresztül lehet megigényelni, kamatoznak és a kölcsönkérelmi, bírálati folyamatuk is azonos. Az alapvető különbség abban van, hogy az állam jogszabályokban rögzített feltételek teljesülése mellett kamattámogatást ad a hitel mellé.

Gyakorlatban tehát az állam a kamat egy részét átvállalja tőled, ezáltal jóval kedvezőbb lesz a hiteled törlesztője, mintha ugyanazt piaci kamatszinten kellene fizetned.

Ráadásul a kamattámogatás mellett jellemzően egyéb kedvezmények is kapcsolódnak a támogatott hitel felvételéhez.

A kamattámogatott hitelek fajtái

A Babaváró hitel és az új CSOK Plusz adják 2024-től a kamattámogatott hitelek alappilléreit, ugyanakkor a falusi CSOK mellé továbbra is igényelhető a többgyermekesek otthonteremtési kamattámogatása (CSOK-hitel) a preferált kistelepüléseken. A CSOK Plusz és a Babaváró hitel esetében a családbővítés minden esetben kritérium, tehát azok tudnak élni a kamattámogatás lehetőségével, akik legalább még egy gyermeket vállalnak. A Babaváró lényegében egy kamatmentes hitel, ami a gyermekek megszületésével teljes egészében támogatássá is alakulhat, míg a CSOK Plusz egy legfeljebb 3%-os fix kamattal nyújtott támogatott kölcsön, tartozáselengedéssel kombinálva. A CSOK Plusz és a Babaváró tehát csak vállalt gyermekre igényelhető, de CSOK-hitelt meglévő gyermekre is nyújtanak a bankok.      

Kétgyermekes család hazaérkezik a házukba.

Ezekkel a feltételekkel vagytok jogosultak a kamattámogatásra

A kamattámogatáshoz természetesen szigorú és összetett feltételrendszert kell teljesítenetek.. A gyermekvállaláson vagy a meglévő gyermekeken túl számos személyi, jövedelemre vonatkozó és - lakáscélú kamattámogatott hitelnél (CSOK Plusz, CSOK hitel) -  ingatlannal kapcsolatos követelménynek is meg kell felelni.

Babaváró hitel jogosultsági feltételei, felhasználása

A Babaváró hitel szabad felhasználású, tehát nincsen megkötve, hogy mire költhetitek az akár 11 millió forintot. 

2024 egy átmeneti év a Babaváró szempontjából a feleség életkorára vonatkozóan. Amennyiben ugyanis idén várandósságot tudtok igazolni (12. betöltött várandóssági héttől), úgy a feleség életkora maximum 40 év lehet, 2025-től azonban már csak 30 év alatt igényelhető a kedvezményes hitel.

Személyi feltételek

 • Alapfeltétel a magyar állampolgárság; külföldi állampolgárnak tartózkodási engedéllyel kell rendelkeznie 
 • Legalább 3 éves folyamatos TB jogiszony, melyet elegendő ha egyikőtök teljesít. 30 napos megszakítást enged a szabályozás, ha például munkaváltás miatt volt egy átmeneti időszak a jogviszonyban. TB jogviszonyként elfogadható a nappali felsőoktatási jogviszony, a diplomás GYED és a külföldi munkaviszony is. Ez utóbbi esetén viszont az utolsó 90 napnak már magyar TB jogviszonynak kell lennie. Tehát a Babaváró kölcsön felvétele előtt haza kell költöznötök. 
 • Köztartozásotok nem lehet, kizáró ok a  büntetett előélet, és nem szerepelhettek negatív információval a KHR listán.

Amennyiben egy bank elutasítja a kérelmeteket, akkor az nem zárja ki, hogy egy másik pénzintézetnél is próbálkozzatok az igényléssel.
A Babaváró kölcsönt csak egy alkalommal vehetitek fel. Vállalnotok kell, hogy a kölcsönszerződés megkötését követően született/örökbefogadott gyermeket saját háztartásotokban nevelitek (legalább egyikőtök), a gyermek nagykorúságáig, illetve a kölcsönszerződés megszűnéséig.

Jövedelemre vonatkozó feltételek

A jövedelemvizsgálat eltérhet az egyes pénzintézetek között, vagyis előfordulhat, hogy az egyik banknál magasabb a minimum jövedelem, amire Babavárót adnak, mint a másiknál. A kölcsönkérelem elbírálása során ugyanakkor a JTM szabályokat is bekell tartania a banknak. A mutató azt határozza meg, hogy milyen arányban terhelhető a havi rendszeres jövedelmetek törlesztővel. Megengedőbb nem lehet a pénzintézet ezzel az aránnyal, szigorúbb viszont igen, ebben is lehetnek különbségek tehát a bankok között.

Elfogadható jövedelmek a következők lehetnek:

Elsődleges jövedelmek (önállóan elfogadható jövedelmek)

 • Alkalmazotti munkabér (magyarországi, vagy külföldi jövedelem is elfogadható)
 • Egyéni vállalkozásból származó jövedelem
 • Társas vállalkozásból származó jövedelem
 • Nyugdíj

Kiegészítő jövedelmek (elsődleges jövedelem igazolása mellett elfogadható kiegészítő jövedelmek)

 • Gyermekgondozást segítő ellátás (GYES)
 • Gyermekgondozási díj (GYED)
 • Családi pótlék
 • Megbízási díj
 • Ösztöndíj (PHD-képzésben résztvevő hallgatók esetében)
 • Munkabéren kívüli juttatások (cafetéria)
 • Özvegyi nyugdíj, árvaellátás, szülői nyugdíj
 • Nyugdíjbiztosításból származó életjáradék
 • Házastársi vagy élettársi tartásdíj 
 • Ingatlan bérbeadásából származó jövedelem
 • Osztalékjövedelem

A Babaváró felhasználása

A Babaváró felhasználása sokrétű lehet, hiszen nincsen erre vonatkozóan megkötés, ugyanakkor van pár gyakori hitelcél, amellyel kapcsolatban érdemes megjegyezni néhány hasznos gyakorlati tippet.

 • Babaváró lakáshitel önerőként

Az igénylést követő 90 napon belül a bankok a felvett Babaváró 75%-át fogadják el önerőként egy lakáscélú hitelnél. A Babavárót követő 90 napon túli lakáshitel felvételnél azonban a teljes összeg lehet önerő. 

Vagyis már akkor érdemes a Babavárót felvenni, amikor még csak körvonalazódnak az ingatlannal kapcsolatos elképzelések.

 • Meglévő hitel kiváltása Babaváróval

A Babaváró hitel segítségével a meglévő hitelt, vagy hiteleket is kiválthatjátok, vagy visszafizethetitek. Mivel ez a kölcsön kamatmentes és csak egy csekély összegű kezességvállalási díjat kell fizetnetek havonta, így biztosan kedvezőbb konstrukciójú, mint egy meglévő személyi kölcsön, autóhitel vagy lakáshitel. 

 • Babaváró kölcsön kombinálása CSOK Plusszal

Szerencsére a különböző kamattámogatások kombinálhatóak, sőt célszerű is maximalizálni a lehetőségeket, ha ingatlan vásárlás előtt álltok.

Mivel a Babaváró kölcsön önerőként is funkcionálhat, ezért kiegészítve  a CSOK Plusszal, akár piaci hitel nélkül is lehetséges az ingatlanvásárlás. Főleg, hogy a CSOK Plusz bárhol igényelhető, akár a kisebb településeken is, ahol kedvezőbbek az ingatlanárak. 

Babaváró hitelnél, ha a futamidő első 5 évében születik legalább egy gyermeketek, akkor a kamatmentesség megmarad egészen a futamidő végéig. A második gyermek után kérhetitek a fennálló tartozás 30 százalékának elengedését.

A CSOK Plusz esetén a  második és harmadik újonnan született gyermek után 10-10 millió forintot elengednek a fennálló tőketartozásból.

Mindez tehát azt jelenti, hogy ha jelenleg nincs még gyermeketek és kombináljátok a Babaváró kölcsönt és a CSOK Pluszt, a második gyermeketek megszületése után akár 13.300.000 Ft visszafizetése alól mentesültök.

CSOK Plusz jogosultság, feltételek

A CSOK Pluszt kizárólag akkor vehetitek igénybe, ha házasok vagytok és a feleség 41 év alatti. Van azonban egy kétéves átmeneti időszak (2024-ben és 2025-ben), amikor azon házaspárok is igényelhetik a támogatást, ahol a feleség a 41. életévét már betöltötte, de igazoltan túl van várandóssága 12. hetén.

A házasság mellett a másik fontos alapfeltétel a gyermekvállalás. Igényelhetitek akkor is, ha már van meglévő gyermeketek és akkor is, ha most álltok családalapítás előtt. A lényeg az, hogy a hitel felvétele után szülessen legalább egy gyermek.

Gyermekvállalással az alábbi CSOK Plusz összegek igényelhetők:

 • egy gyermeket vállaló, még gyermektelen házaspárok: maximum 15 millió Ft
 • két gyermeket vállaló gyermektelen igénylők: maximum 30 millió Ft
 • egy gyermeket vállaló egygyermekesek: maximum 30 millió Ft
 • három gyermeket vállaló gyermektelen igénylők: maximum 50 millió Ft
 • két gyermeket vállaló egygyermekesek: maximum 50 millió Ft
 • egy gyermeket vállaló többgyermekesek: maximum 50 millió Ft

A gyermekvállalás saját gyermekkel és örökbefogadással is teljesíthető. 

A CSOK Plusz hitel előnyei

A CSOK Plusz kamata az állami támogatással együtt nagyon kedvező, legfeljebb 3%. A konstrukció első évében csak a kamatot kell fizetnetek, tőketörlesztés nem történik. Vagyis a gyakorlatban hasonlít a türelmi idős hitelekhez, ami nagyban megkönnyíti a lakásvásárlással járó egyéb költségek finanszírozását az első évben. 

A hitel felvétele után született első gyermek után 1 évig szünetel a hitel törlesztése, vagyis törlesztési moratóriumot kaptok. 

A CSOK Plusz legnagyobb előnye a kedvező kamatozás mellett, a tartozáselengedés. Ez azt jelenti, hogy a hitel felvételét követő második gyermek születése után 10 millió Ft-ot elengednek a hitelből és további 10 millió Ft-ot a harmadik gyermek érkezésekor. Tehát, ha például 3 gyermeket vállaltok és 50 millió Ft hitelösszeget vesztek fel, akkor ennek köszönhetően 20 millió Ft-tal csökken a tartozásotok.

A CSOK Plusz igénylésekor az első közös ingatlanhoz jutásnál elegendő lehet 10 % önerőt leigazolnotok a bank felé.

Preferált kistelepülésen Falusi CSOK-kal is kombinálhatjátok a CSOK Pluszt, vagyis 1-4-15 millió forint vissza nem térítendő támogatással is számolhattok gyerekszámtól függően.

Személyi feltételek:

 • Magyar állampolgárság
 • Büntetlen előélet
 • Köztartozásmentesség (5.000 Ft-ot meghaladóan)
 • Legalább 2 éves, folyamatos TB-jogviszony (legalább egyikőtök vonatkozásában),
 • Hitelképesség a banki szabályozásnak megfelelően

A kölcsönt házastársakként kizárólag együttesen igényelhetitek.  Az igénylőkön kívül más adós a kölcsönszerződésben nem szerepelhet. A kölcsönre csak egy alkalommal vagytok jogosultak, akkor is, ha a már igénybevett kölcsönt visszafizettétek.

Az ingatlan értéke első közös otthon esetén maximum 80 millió Ft lehet, míg tovább költözés, nagyobb ingatlanba költözés esetén maximum 150 millió Ft értékű ingatlanokra vehetitek igénybe.

Az alapvető személyi és ingatlanhoz kötött feltételeken túl a legfontosabb a hitelképesség. Elengedhetetlen a megfelelő jövedelem, amelynek fedezetet kell biztosítania a hitel havi törlesztőrészletére. A JTM-et tehát be kell tartani, a vizsgálat során a meglévő tartozásokkal is kalkulál a bank. 

Bár a CSOK Plusz feltételrendszere adott, a hitel kamatában (legfeljebb 3%), a hitelképesség elbírálásában és a kölcsönfelvétellel járó kezdeti banki költségekben lehetnek eltérések. Az ajánlatok összehasonlítását a CSOK Plusz kalkulátorral pillanatok alatt megtehed, a banki gyakorlat kapcsán pedig egy tapasztalt hitelszakértő jelenthet nagy segítséget.

CSOK Plusz felhasználása

A CSOK Plusz hitel Magyarország területén lévő lakás

 • építéséhez,
 • vásárlásához,
 • vásárlással egybekötött bővítéséhez,
 • és meglévő lakás bővítéséhez vehető igénybe.

Ha ennél bővebben is szeretnél a CSOK Pluszról tájékozódni, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnod CSOK Plusz oldalunkra.

CSOK-hitel (többgyermekesek otthonteremtési kamattámogatása)  jogosultság, feltételek

2024. január 1-jétől 2630 preferált kistelepülésen lehet igényelni a CSOK-hitelt a Falusi CSOK támogatás mellé. 

A kölcsön kamatainak megfizetéséhez az otthonteremtési kamattámogatást az állam a kölcsön teljes futamidejére, de legfeljebb 25 évre nyújtja. Az otthonteremtési kamattámogatás mértéke a kölcsön meghatározott ügyleti kamatának 3 százalékponttal csökkentett értéke. 

A CSOK-hitelt egyedülállóként, élettársi kapcsolat esetén is felvehetitek a falusi CSOK mellé akár meglévő gyermekekre is. 

Személyi feltételek

 • A bank minden esetben KHR lekérdezést végez, melyben nem szerepelhetsz negatív információval.
 • Hitelképesnek kell lennetek
 • A CSOK-hitel csak a falusi csokkal együtt vehető igénybe, így a falusi CSOK feltételeit minden esetben teljesíteni kell a kamattámogatott hitel igényléséhez.

Hitelképesség vizsgálatnál a bank minden esetben figyelembe veszi a JTM-et, azaz a jövedelemarányos törlesztési mutatót, mely szabályozás maximalizálja, hogy a nettó jövedelmed milyen százalékban terhelhető hitellel.

A megvásárolt, vagy felépített ingatlanban csak a támogatott személyek szerezhetnek tulajdont, házastársak és élettársak esetén mindkettőnek rendelkeznie kell tulajdonrésszel.

A hitel és támogatás biztosítására 10 éves időtartamra jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre. Ezen időszak alatt a lakásra a támogatott személynek lakásbiztosítással kell rendelkeznie.

A többgyermekes családok otthonteremtési hitelébe a hitelképesség javítása céljából nem támogatott személy hiteladós is bevonható, viszont az így bevont adóstárs tulajdont nem szerezhet az ingatlanban.

CSOK-hitel felhasználása

A hitel a következő ingatlan célokhoz kapcsolódóan igényelhető:

 • új egylakásos lakóépület építéséhez vagy vásárlásához
 • használt lakás vásárlásához és korszerűsítéséhez, illetve bővítéséhez,
 • használt lakás korszerűsítéséhez, illetve bővítéséhez vehető igénybe, és

Maximális összege:

 • új lakás vásárlása, építése, illetve használt lakás vásárlása és egyidejű bővítése, korszerűsítése esetén 2 gyermekre 10 millió forint, három vagy több gyermekre 15 millió forint
 • meglévő lakás korszerűsítése, bővítése esetén két gyermekre 5 millió forint, három vagy több gyermekre 7,5 millió forint. 

Kamattámogatott hitelek kockázatai

A kamattámogatás jelentős pénzügyi előnyt jelent tehát, ha ingatlanvásárlásról van szó, ugyanakkor nagyon fontos, hogy vannak feltételek, amelyeknek nem az igénylésnél kell megfelelni, hanem végig a törlesztés során. Ha pedig menet közben szegitek meg a szabályokat, akkor kellemetlen meglepetések érhetnek.

A Babavárónál kitétel például, hogy 5 éven belül meg kell születnie az első gyermeknek, elválni sem lehet a futamidő alatt, és nem költözhettek külföldre.

Amennyiben nem születik gyermeketek 5 éven belül, a hitel kamattámogatása megszűnik, és piaci kamatozásúvá válik. Ezen felül az addigi kamatkedvezményt is vissza kell fizetnetek, büntetőkamattal együtt. Ha egészségügyi probléma áll a háttérben, még az 5 év lejárta előtt tudjátok kérelmezni a büntetés méltányosságból való elengedését.

Ha a válás mellett döntötök, akkor a válás napjától piaci kamatozásúvá válik a hitel, akkor is, ha már született közös gyermeketek a hiteligénylés után. Abban az esetben, ha nem született egy gyermeketek sem (az igénylés előtt született gyermekek nem számítanak), akkor visszamenőleg ki kell fizetnetek a kamattámogatást. 

 A válást a jogerős bírósági ítélet dátumától számított 30 napon belül be kell jelentened a hitelező banknál, akik ezután szintén 30 napon belül írásban tájékoztatnak a kamattámogatás megszűnéséről, a visszafizetendő kamattámogatás összegéről illetve a módosult törlesztőrészletről.

Visszafizethetitek még a válás előtt egy összegben a felvett babaváró teljes összegét, és ha a gyermek is megszületett, nem kell büntetőkamatot fizetnetek.

A futamidő alatt, ha mindketten külföldre költöztök és megszűnik a magyarországi lakcímetek, akkor vissza kell fizetnetek az addig megkapott kamattámogatást.

Milyen esetekben kell visszafizetnetek a CSOK Plusz hitel kamattámogatását? 

Ha a hitelt felvevőként nem teljesítitek a CSOK Plusz hitelszerződésben vállalt feltételeket, akkor a kamattámogatás megszűnik, és az addig igénybe vett kamattámogatást vissza kell fizetnetek (alapesetben a jegybanki alapkamat + 5% büntetőkamattal).

A kamattámogatást a következő esetekben vagytok kötelesek visszafizetni:

 • Amennyiben a CSOK Plusz igénylése során valótlan adatot tartalmazó nyilatkozatot tettetek, és ez alapján jutottatok a hitelhez, és jogosulatlanul vettétek igénybe azt.
 • Az ingatlanon 10 évig elidegenítési és terhelési tilalom áll fenn. Ez alatt visszafizetési kötelezettségetek keletkezik, ha lebontjátok, vagy elidegenítitek a támogatással vásárolt ingatlanotokat.
 • Nem laktok életvitelszerűen az ingatlanban
 • A lakás használatát harmadik félnek átengeditek
 • Az ingatlant nem lakáscéllal használjátok
 • Válás esetén, ha a gyermekvállalás teljesült, akkor csak az igénybe vett kamattámogatást kell visszafizetnetek, büntetőkamatot nem
 • Ha elváltok és nem vagy csak részben teljesült a gyermekvállalás, akkor az addig igénybe vett kamattámogatást (vagy annak a nem teljesült gyermekre vonatkozó részét) büntetőkamattal kell visszafizetnetek. 
 • Nem magyar állampolgárként tartózkodási jogosultságod megszűnik, és 30 napon belül nem kapsz tartózkodásra jogosító okmányt, engedélyt vagy jogállást.
 • Amennyiben a szerződésben meghatározott határidőig a gyermekvállalást nem vagy csak részben teljesítitek (részben teljesítés esetén az igénybe vett kamattámogatást nem teljesen kell visszafizetni, hanem a megszületett (teljesített) gyermek után járó hitelösszeghez kapcsolódó kamattámogatás összegével csökkentve).
 • Ha a kamattámogatás összegét a gyermekvállalási határidő lejártát megelőzően önként visszafizetitek, azt csak büntetőkamattal növelten tehetitek meg.

Visszafizetési kötelezettségetek keletkezik akkor is, ha a bank felmondja a kölcsönszerződést veletek.

 • Építkezés, bővítés esetén, ha az építési vagy bővítési szándékotoktól elálltok
 • Az építési, bővítési munkák elkezdését nem jelentitek be és elvégzését nem igazoljátok a bank felé (egy alkalommal lehet a költségvetést módosítani),
 • A használatbavételi engedély kiállítása előtt az építési, bővítési tevékenység nektek felróható okból meghiúsul,
 • Vásárlással egybekötött bővítésre vonatkozó szerződésben a vállalt munkálatokat nem teljesítitek,
 • Bővítés után az ingatlan nem felel meg a hasznos alapterületre vonatkozó követelményeknek.

Milyen esetben kell visszafizetni a CSOK-hitel kamattámogatását?

Ha az otthonteremtési kamattámogatás igénybevétele jogosulatlan, vagy az igénybevétel szabálytalan, akkor az állami adóhatóság – jogosulatlanul igénybe vett költségvetési támogatás címén – előírja az igénybe vett otthonteremtési kamattámogatás – az igénybevétel napjától számított, a Ptk. szerinti kamat 3 százalékponttal megemelt mértékének megfelelő késedelmi kamattal növelt – összegének visszatérítését.

 • Vissza kell fizetni a kamattámogatást (Ptk. szerinti kamat 3 százalékponttal megemelt mértékének megfelelő késedelmi kamattal), ha  az állam javára bejegyzett elidegenítési és terhelési tilalom fennállása alatt a lakást lebontják, elidegenítik,lakáscéltól eltérően hasznosítják, használatát harmadik személynek átengedik vagy azon használati, haszonélvezeti jogot alapítanak. Továbbá, ha a lakás nem a támogatott személy a támogatással érintett kiskorú gyermekének életvitelszerű bentlakását is magában foglaló lakóhelyéül szolgál.
 • Házasság felbontása esetén, ha a volt házastársak közös lakásukat az állam javára bejegyzett elidegenítési és terhelési tilalom idején idegenítik el, úgy őket az igénybe vett kamattámogatás visszafizetési kötelezettsége az elidegenítésből származó bevétel bírósági határozat szerinti vagy a közöttük létrejött házassági vagyonmegosztási szerződésben rögzített arányban terheli.
 • Amennyiben a szerződésben meghatározott határidőig a gyermekvállalást nem vagy csak részben teljesítitek (részben teljesítés esetén az igénybe vett kamattámogatást nem teljesen kell visszafizetni, hanem a megszületett (teljesített) gyermek után járó hitelösszeghez kapcsolódó kamattámogatás összegével csökkentve). Ha a kamattámogatás összegét a gyermekvállalási határidő lejártát megelőzően önként visszafizetitek, azt csak büntetőkamattal növelten tehetitek meg.
 • Nem magyar állampolgárként tartózkodási jogosultságod megszűnik, és 30 napon belül nem kapsz tartózkodásra jogosító okmányt, engedélyt vagy jogállást.
 • Visszafizetési kötelezettségetek keletkezik abban az esetben is, ha a bank felmondja a kölcsönszerződést veletek.

Otthonfelújítási Programban nyújtott kamatmentes kölcsön

Az 1990. december 31. előtt épült, életvitelszerűen lakott, egy-és többlakásos családi házak energetikai korszerűsítésére lehet felhasználni program által biztosított támogatást, melynek alap jogosultsági feltétele, hogy a kiinduló állapothoz képest legalább 30 százalékos mértékű fajlagos primer energiafogyasztás csökkenést kell elérni. Ingatlanonként maximálisan 6 millió forint kamatmentes hitelt lehet igényelni 1 millió forintos önerő mellett. A program vissza nem térítendő támogatási része főszabály szerint az adott országrész (járás) átlagjövedelmétől függően 2,5-3,5 millió forint lesz, mely a hitel tőketartozását csökkenti. Az Otthonfelújítási hitelprogram állami támogatást nem tartalmaz.

Az Otthonfelújítási Program keretében szigetelést, nyílászárócserét, használati melegvízrendszer és fűtésrendszer korszerűsítését, melegvizes puffertartály létesítését lehet elvégezni.

A kamatmentes hitelt 2024 júliusától lehet igényelni személyesen az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által kialakított MFB Pont Plusz lakossági hálózatánál, 2025. december 31-ig. program keretösszege 108 milliárd forint. A magas hatásfokú gázkazánnal való fűtésrendszer korszerűsítés céljára nyújtott kölcsön csak az erre a hitelcélra fenntartott forráskeret kimerüléséig, de legkésőbb 2024. december 31-ig történő kölcsönszerződéskötés esetén érhető el.

Az Otthonfelújítási Program részleteit ebben a cikkben foglaltuk össze:

chatsimple