Ezek a Babaváró hitel feltételei!

money.hu
Olvasási idő: 2 perc

A Babaváró hitel Július 1-től igényelhető, lássuk, hogyan juthatnak támogatáshoz a házasok!

2019 júliusától igényelhetnek a házastársak Babaváró hitelt, akár  10 millió forintot is. Most a money.hu összegyűjtötte, hogy milyen feltételeknek kell mindenképpen megfelelniük!

Feltételek, amit ki kell pipálnunk a támogatáshoz!

  1. Kezdjük azzal, hogy csak házaspárok igényelhetik a támogatást.
  2. A feleség életkorának 18-41 év között kell lennie.
  3. Legalább a pár egyik tagjának ez az első házassága.
  4. Sem a férj, sem a feleség nem lehet büntetett előéletű.
  5. A házastársak egyike sem szerepel a KHR negatív listán, és az adóhatóságnál nyilvántartott köztartozásuk sem lehet. (Ugye a KHR a Központi Hitelinformációs Rendszer rövidítése, és itt számon tartják a jó adósokat, és a rossz adósokat is, akik nem fizettek időben.)
  6. Legalább a házaspár egyike állandó magyarországi lakcímmel rendelkezik.
  7. Mind a feleség, mind a férj magyar állampolgárok. 

8+1 - TB jogviszony is kelleni fog

De van még egy fontos dolog, amit a babavár hitel felvételéz előzetesen el kell intéznünk! A párok legalább egyikének be kell szereznie a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK) egy TB jogviszony-igazolást. Ennek a dokumentumnak ugyanis tartalmaznia kell, hogy minimum 3 éves társadalombiztosítási jogviszonnyal rendelkezünk. 

Hol szerezhető be ez az igazolás? A lakóhelyünk szerinti illetékes megyeszékhelyen működő egészségbiztosítási pénztári feladatkörben eljáró járási hivatalhoz kell bemennünk. A hosszú neve ellenére nem olyan vészes a dolog. Budapesten pedig az igazolást a 13. kerületben a Teve utca 1., illetve a 11. kerületben a Budafoki út 59. szám alatti kormányhivatalokban kaphatjuk meg. 

Az átfutási idő nagyjából 8 napot vesz igénybe, tehát érdemes időben elintéznünk a papírt.

Végül irány a money.hu!

Ha minden feltételt kipipáltuk, és az a bizonyos TB-papír is a kezünkben van, érdemes megkérdeznünk a money.hu szakértőit, hogy nekünk melyik bank lenne a legtutibb a Babaváró hitelünkhöz. Még inkább érdemes a money.hu szakértőihez fordulni, ha a Babaváró hitel mellett például CSOK-ban vagy más hitelben is gondolkodunk .