Személyi kölcsön -Kik igényelhetik?

money.hu
Olvasási idő: 2 perc

A személyi kölcsönt olyan magánszemélyek igényelhetik, akik betöltötték 18. életévüket és rendelkeznek havi rendszeres jövedelemmel. Van olyan bank, ahol a minimum életkor 21 év.
Személyi kölcsön esetén maximum életkornál az az elvárás, hogy a futamidő lejáratakor az igénylő ne haladja meg a 70 éves kort. Ez is bankonként eltérő lehet, de a 70 év az általános.

Ha külföldi állampolgár vagy, az alábbi feltételek vonatkozhatnak rád:

Személyi kölcsön esetén a külföldi állampolgár lehet devizabelföldi és devizakülföldi:

  • A devizabelföldi külföldi: az a személy, aki rendelkezik a magyar hatóság által kiállított érvényes azonosító igazolvánnyal, akinek a tartózkodási helye vagy az állandó lakcíme belföldön van.
  • A devizakülföldi külföldi: az a természetes személy, akinek nincs a magyar hatóság által kiadott, érvényes azonosító igazolványa.

Milyen szempontok kerülnek még szóba személyi kölcsön esetében?

  • Ha külföldi vagy és külföldről kapod a fizetésedet, akkor a bankok nem adnak hitelt.
  • Ha külföldi vagy és belföldről kapod a fizetésedet, akkor megvizsgálják a bankok a feltételeket, hogy megfelelsz-e.
  • Ha belföldi vagy és külföldről kapod a fizetésedet, szintén megvizsgálják, hogy milyen feltételekkel nyújtanak kölcsönt neked.
  • Ha belföldi vagy és belföldről kapod a fizetésedet, akkor minden rendben, ha az előírt kívánalmaknak egyébként megfelelsz.

A külföldi igénylőket, illetve akik külföldről kapják a fizetésüket, azokat nem igazán szeretik a bankok, mert bármikor „leléphetnek” az országból, és ha nem fizetik a törlesztőrészletet, akkor nem tudják behajtani a tartozást.

Amennyiben szeretnél személyi kölcsönt igényelni, fontos, hogy körültekintően járj el. Első lépésként nézd meg és hasonlítsd össze kalkulátorunkban, hogy a bankok milyen konstrukciókat kínálnak! Amennyiben további segítségre van szükséged, keresd a money.hu munkatársait, akik egy ingyenes tanácsadás keretében segítenek neked eligazodni a személyi kölcsönök világában!

Bármilyen kérdés esetén keress minket az [email protected] emailcímen, vagy a +36 70 464 8990-es telefonszámon!

Ez is érdekelhet