Személyi kölcsön – mik a legfontosabb tudnivalók?

money.hu
Olvasási idő: 1 perc

Összefoglaltuk a személyi kölcsön legfontosabb tudnivalóit, ebben és a kapcsolódó cikkekben olvashatod.

A személyi kölcsön olyan szabadon elkölthető készpénz, amit tárgyi vagy ingatlanfedezet nélkül lehet felvenni. Feltétele és egyben fedezete a rendszeres, bankszámlára érkező munkabér (ingatlanfedezet nem szükséges hozzá).

A hitelösszeget bármire elköltheted, a banknak nem kell számlákat bemutatni. Amennyiben nem fizeted a hiteledet, a banknak jogában áll a bankszámládra érkező fizetésből a törlesztőrészletnek megfelelő összeget levonni.

Az átlagos futamidő 12-84 hónap, és az igényelhető hitelösszeg 100 ezer és 10 millió forint között van. Személyi kölcsönt forintban lehet igényelni és forintban is folyósítják. Így kockázatmentesebb a hitel és könnyebben kiszámítható a törlesztőrészlet.
A személyi kölcsön egyik legfontosabb előnye, hogy gyorsan elbírálják, és viszonylag hamar, akár pár nap alatt is folyósíthatják a pénzt.

Érdemes lehet még a kölcsönhöz igényelni biztosítást is, mely abban segít, hogy ha átmenetileg nem tudod fizetni a hitelt (tartós betegség, vagy az állásod elvesztése miatt), akkor a biztosító egy meghatározott ideig fizeti helyetted a kölcsön törlesztőrészletét.

Az első és egyben legfontosabb lépés azonban az, hogy világosan átlásd a lehetőségedet, ezért fontos megismerni a különböző pénzintézetek ajánlatait és konstrukcióit. Ha viszont nem akarsz elveszni a részletekben és pénzügyeidet igazi profikra szeretnéd bízni, akkor keresd szakértőinket az [email protected] emailcímen vagy a +36 1 799 1932-es telefonszámon. Ne feledd, a tanácsadás ingyenes!Ez is érdekelhet